Tulevaisuuden tekijä ja menneisyyden tutkija Päätoiminen tutkija ja osa-aikainen poliitikko

Kaikki blogit puheenaiheesta Afganistan

Bagdad, Kabul ja kulttuurisidonnaisuus - Minihameet ja burkhat

Meillä on tietynlaisia käsityksiä tietyistä maista, uskonnoista ja tavoista. Useimmiten ja innokkaimmin näitä käsityksiä jakavat henkilöt, joilla ei ole mitään käsitystä asiasta, saati tietoa. Niinä puhutaan kulttuurisidonnaisuudesta tietämättä mitään niistä kulttuuriesta joista puhutaan.

Täälläkin saamme jatkuvasti lukea että raiskauskulttuuri kuuluu irakilaiseen kulttuuriin. Toisaalta jotkut irakilaiset kertovat, että Irakissa raiskauksesta aina langetetaan kuolemantuomio.

USA ei enää ole maailmanpoliisi - Mikä nyt eteen?

Presidentti Donald Trump on ilmoittanut että Yhdysvaltain rooli maailman poliisina on päättynyt. Tieto on varmasti kova kaikille niille, jotka ovat uskoneet että USA on Suomen tärkein kumppani, se joka takaa rauhan kaikkialla. Mielenkiintoista.

USA vetää joukkojaan Syyrista ja Afganistanista, mutta Irakissa se ehkä vielä öljyn vuoksi jonkun aikaa puuhastelee, tähtäimenään kenties Iran. Mene ja tiedä. Oli miten oli niin muut saavat pärjätä omillaan. Turkki nitistää kurdit ja siihen tyyliin.

https://yle.fi/uutiset/3-10571813

Turvapaikka perustuu aina henkilökohtaiseen vainoon

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt virheellinen käsitys, että irak ottaisi vastaan vain rikoksiin syyllistyneitä palautettavia. "Normaaleissa peruspalautuksissa palautettavan taustoista ei edes keskustella vastaanottavan maan kanssa", poliisitarkastaja Mia Poutanen poliisihallituksesta sanoi Turun Sanomien haastattelussa 8. elokuuta 2018.

Turvapaikka perustuu aina henkilökohtaiseen vainoon, joka on yksilöllistä.

Onko Afganistan turvaton maa?

Viime aikoina on somessa käyty jokseenkin kiivasta keskustelua turvapaikanhakijoiden palautuksista kotimaihinsa.  Keskustelua on käyty ja vaatimuksia ainakin vihreiden suunnalta kovimmin palautuksista Afganistaniin.  Perusteeksi on kerrottu maan olevan turvaton.  Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on jopa vaatinut palautusten keskeyttämistä tykkänään, sillä hänen ja puolueensa mukaan Suomen päätökset palautuksista eivät ole kestävällä pohjalla vaan päätökset ovat virheellisiä. 

Afganistanin siviiliuhrit ja Suomen liikennekuolemat

Irakin osalta on selvää, että viimeistään nyt turvapaikanhakijat olisi käännytettävä takaisin, kun Isisin valta on nujerrettu. Vaan Suomen hullun kansalaisuuspolitiikan ansiosta "suuren aallon" irakilaiset ovat jo saamassa pian Suomen kansalaisuuden, jonka saa neljä vuotta Suomessa oleskeltuaan. Mutta miten on afganistanilaisten laita? Tapetaanko nämä todennäköisesti, jos heidät lähetetään takaisin maahansa?

Olisiko aika tuoda joukot kotiin Afganistanista?

Suomessa on kiistelty värikkäästi siitä, voivatko viranomaiset palauttaa turvapaikanhakijoita sotaa käyvin maihin. Pakkopalautuksia vastaan osoitettiin näkyvästi mieltä Loviisassa, jossa yhdeksän henkistä irakilaisperhettä uhkaa karkotus. Mukana mielenilmauksessa oli merkittäviä oppositiopuolueiden poliitikkoja.

Miten kristinusko etenee muslimimaailmassa – kolme esimerkkiä

Hiljakseen se siellä etenee. Askel kerrassaan.

Pohjois-Afrikassa on koettu vapauden tunnetta arabikevään jälkeen. Tämä on näkynyt myös alkavana herätyksenä näissä maissa – ainakin Marokossa, mahdollisesti myös Egyptissä. Näihin maihin on alettu myös lähettää kristillistä tv-ohjelmaa satelliitin välityksellä.

Syyriassa Aleppossa paikalliset kristityt kiertävät ovelta ovelle kertomassa ilosanomaa Jeesuksesta. Ilmapiiri on ollut vastaanottavainen kaupungin kovien koettelemusten jälkeen.

"Auta minua en halua Afganistaniin"

Noin kirjoitti 13 vuotais Zahra afganistanilaistyttö  salaa isänsä Facebook-seinälle.   Hän pelkää kuolemaa, koko perheensä kuolevan siellä.  Ei pelko ole tuulestatemmattu, kun katselemme uutisia.

Perhe on ollut Suomessa yli kaksi vuotta. Zahra on käynyt koulua ja puhuu hyvää Suomea, suunnittelee opiskelevansa hammaslääkäriksi.

Hän pelkää milloin suomalainen poliisi soittaa ovikelloa ja pakottaa heidät lähtemään. Perhe on saanut karkoitusmääräyksen.

Afganistan – vaatii uusia suomalaistaistelijoita – kriisinhallintaan!

Suomalaiset vapaaehtoissotilaat ovat olleet vuosia Afganistanissa – sodan osapuolena tässä Naton johtamassa ulkoa kaukaa tuodussa amerikkalaisvetoisessa sisällissodassa, jonka aloitti raskailla ilmapommituksilla jo vuonna 2001 - USA. *

Amerikkalaishyökkäys oli kosto yhdestä pahimmasta terrori-iskusta New Yorkin Manhattanille 9/11 murhaiskuna |1 – jolloin tuhansia menehtyi – viattomina siviileinä. Kysymykseen ”miksi” ei kukaan ole tähän mennessä antanut tyhjentävää vastausta!

 

Pakkopalautukset Afganistaniin keskeytettävä välittömästi!

Kotikaupungissani Jyväskylässä poliisiautojen pillit vinkuvat juuri nyt - 

"Poliisi kertoo, että Jyväskylän Salmirannan vastaanottokeskukselle palautustehtävään menneet poliisit joutuivat mielenosoittajien piirittämiksi. Mielenosoittajat muodostivat ihmisketjun ja estivät poliisipartion poistumisen maasta poistettavien asunnosta."

"Poliisin mukaan sen vahvuus alueella on "riittävä ja se lisääntyy koko ajan".

"Kello 16.45 Salmirantaan saapui mellakkavarusteissa kypäräpäisiä poliiseja."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä