Tulevaisuuden tekijä ja menneisyyden tutkija Päätoiminen tutkija ja osa-aikainen poliitikko

Kaikki blogit puheenaiheesta Ted Cruz

Yhdysvaltain 47. Presidentti?

Lauantai on valjennut tammikuisen koleana Washingtonissa. Viileästä säästä huolimatta kansalaisia tulvii kongressirakennuksen edustalle seuraamaan Yhdysvaltain 47. presidentin virkaanastujaisia. On tammikuun 20. päivä vuonna 2024.

Donald Trumpista republikaanien presidenttiehdokas

Puoli vuotta sitten kukaan ei uskonut republikaanien esivaalien ratkeavan Indianassa. Viime yönä osavaltion 57 puoluekokousdelegaattia ratkaisivat puoluetta pitkään repineen esivaalitaistelun miljardööri Donald Trumpin hyväksi. Teksasin senaattori tyytyi toteamaan tilanteen ja keskeytti kampanjansa. Paniikkiratkaisuna nimetty varapresidenttiehdokas Carly Fiorina ei onnistunut tuomaan Cruzille tarpeeksi nostetta voittoon Indianassa. Toisaalta tuskin kukaan muu kuin Cruz itse uskoi Fiorinalla olevan minkäänlaisia vaikutuksia hänen kampanjaansa.

Republikaanien esivaalitaistelu kiristyy huhtikuun alkaessa

Republikaanien ongelma nimeltä Donald Trump jatkaa voittokulkuaan puoluejohdon ja Ted Cruzin sekä John Kasichin horjutusyrityksistä huolimatta. Pääehdokkaat Donald Trump ja Ted Cruz ovat vetäneet toistensa vaimot mukaan lokakampanjaan ja kilpailussa on myös nähty orastava seksiskandaali Trumpia tukevan SuperPAC:n väittäessä Ted Cruzilla olleen peräti viisi avioliiton ulkopuolista suhdetta. Selkeästi pohjaa ei ole saavutettu ja ehdokkaat ovat löytäneet aina uusia tapoja vetää politiikan uskottavuutta alas.

Republikaanien kahtiajako pahenee minitiistain edellä

Yhdysvaltain presidentinvaalien esivaalitaistelussa saavutettiin viikolla uusi pohja neljän jäljellä olevan republikaaniehdokkaan kohdatessa 11. kerran vaaliväittelyssä. Kaksituntinen väittely miljardööri Donald Trumpin, Teksasin senaattori Ted Cruzin, Floridan senaattori Marco Rubion ja Ohion kuvernööri John Kasichin välillä osoitti, että vaikka ehdokkaat ovat vähentyneet niin typeryys on lisääntynyt. Tämä selvisi heti väittelyn alussa Trumpin ja Rubion kuluttaessa aikaa kiistelemällä miehisyytensä koosta.

Voiko Trumpia enää pysäyttää?

Supertiistain jälkeen CNN:n puoluekokousdelegaattiluvut näyttävät mielenkiintoisilta. Miljardööri Donald Trump voitti selkeästi Supertiistain, voittamalla kaikki osavaltiot neljää lukuunottamatta. Trump päihitti vastustajansa suvereenisti niin vasemmistohenkisissä ja sekulaareissa Vermontissa ja Massachussetsissa, kuin myös erittäin uskonnollisessa ja konservatiivisessa Alabamassa. Trumpin kannattajaprofiili on historiallisesti katsottuna täysin ainutlaatuinen ja hyvin erikoinen.

Supertiistain superyllätys: Marco Rubio pystyi voittamaan edes jotain

Politiikan mannerlaatat eivät liikkuneet supertiistaina vaan ehdokkaiden menestys oli odotusten mukainen. Demokraateilla Hillary Clinton voitti etelän osavaltioissa sekä tiukan kamppailun jälkeen Massachusettsissa. Kotiosavaltionsa ohella Bernie Sanders saavutti selvän voiton Minnesotassa sekä tyydyttävällä marginaalilla Coloradossa ja Oklahomassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä