Tulevaisuuden tekijä ja menneisyyden tutkija Päätoiminen tutkija ja osa-aikainen poliitikko

Välivaalimatka osa 4 - Taistelu Marylandissa.

Marylandissa valitaan välivaalien yhteydessä osavaltion kuvernööri. Nykyinen kuvernööri Larry Hogan (rep.) pyrkii jatkokaudelle vastassaan Ben Jealous (dem.) Maryland on demokraattien vahva osavaltio mutta republikaaninen Hogan on onnistunut nousemaan valtaan maltillisena ja yhteistyökykyisenä republikaanina. Hänen vaalikampanjansa on positiivinen poikkeus viikon aikana nähdyistä kampanjoista, sillä se keskittyy ehdokkaan vahvuuksien korostamiseen eikä vastustajan mustamaalaamiseen. Negatiivinen kampanjointi on Yhdysvalloissa enemmän sääntö kuin poikkeus mutta onneksi Hogan tekee tässä suhteessa poikkeuksen.

Republikaanien joukossa hän vaikuttaa eurooppalaisesta näkökulmasta erittäin edistykselliseltä ehdokkaalta ja jos ei tietäisi hänen puoluetaustaansa niin häntä voisi hyvin luulla demokraatti. Hän kannattaa ympäristölainsäädännön tiukentamista, panostuksia koulutukseen sekä infrapannuksia, pitäen kuitenkin kiinni osavaltion itsenäisestä päätösvallasta suhteessa liittohallitukseen.

Hänen vaalimainoksiensa perusteella ei ole ihme, että hän on saanut tukea myös demokraateilta. Tälle löytyi myös katetta keskusteltuani muutamien demokraativaikuttajien kanssa, jotka olivat varsin tyytyväisiä kuvernööri Hoganin yhteistyökykyyn ja linjauksiin. Hogan näyttää toiminnallaan sen, millaista politiikka voisi parhaimmillaan olla kaksipuoluejärjestelmässä.

Demokraattien tukea Hoganille on kuitenkin nakertanut yksi henkilö Washingtonissa ja hän on presidentti Donald Trump. Hoganin vaalityöntekijät ovat saanet viestiä varsinkin demokraateiksi rekisteröityneiltä äänestäjiltä, että he kannattavat Hogania ja ovat äänestäneen häntä aikaisemmin mutta nyt eivät sitä voi tehdä koska heidän täytyy vastustaa Trumpin politiikkaa. Kampanjatyöntekijöiden mielestä presidentti on ollut ainoa rasite koko kampanjassa ja hänet on pyritty sivuuttamaan.

Hogan ei ole edes presidentin vetoapua halunnut ja on ollut äänekkäimpiä presidenttiä kritisoivia republikaanikuvernöörejä. Kuvernööri Hogan itse totesi tukevansa presidentti silloin kun hän on oikeassa ja vastustavansa silloin kun hän väärässä, jälkimmäistä on saanut kuulma harjoittaa enemmän. Hoganista on ensi vuonna tulossa, mikäli hänet valitaan jatkokaudelle, puheenjohtaja republikaanisten kuvernöörien kansalliseen yhdistykseen. Näköalapaikalla hän pystyisi lieventämään politiikan kahtiajakoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat