Tulevaisuuden tekijä ja menneisyyden tutkija Päätoiminen tutkija ja osa-aikainen poliitikko

Sanford - Maaseutu Amerikan ääni

  • Tim Kaine vaalitilaisuudessa Sandfordissa.
    Tim Kaine vaalitilaisuudessa Sandfordissa.

Vaalimatkan siirtyminen Pohjois-Carolinaan toi konkreettisen vaalikamppailun huomattavasti lähemmäksi. Osavaltio on yksi ratkaisevista vaa'ankieliosavaltiosta ja puolueet käyvät kovaa taistelua 15 valitsijamiehistä. Paikallisten demokraattien kampanjanjointia tukemaan oli eilen lähetty varapresidenttiehdokas Tim Kaine. 28 000 asukkaan pikkukaupunki edusti hyvin perinteistä amerikkalaista maaseutua ja Kaine kohdisti viestinsä suoraan heille.

Vaalitilaisuus veti paikalle noin neljä sataa ihmistä ja paikalla oli varmasti piirikunnan kaikki tärkeimmät demokraatit. Henki tilaisuudessa oli lämmin ja kotoisa, näin täysin ulkopuolisena tulijana sitä koko olevansa täysin tervetullut. Osallistujajoukossa eläkeläiset olivat enemmistössä, johtuen varmasti kaupungin sijainnista suurkaupunki Raleighn vieressä, jonne nuoriso muuttaa maaseudulta.

Lippuvalan jälkeen, johon osallistuin ensimmäistä kertaa, puhujalavalla esiteltiin koko Demokraatti puolueen moninaisuus. Tilaisuudessa puhuivat esirukouksen pitänyt naispuolinen pappi, afroamerikkalainen nainen, seksuaalivähemmistöä edustanut nainen, miespuolinen latino siirtolainen sekä osavaltion oikeusministeriksi pyrkivä mies. Puolueen historiallinen tunnuslause ”Party of the People” muuttui tilaisuudessa todellisuudeksi. Kaikille puhujilla Yhdysvallat näyttäytyi unelmien ja mahdollisuuksien kansakuntana, joka Hillary Clintonin presidenttikaudella tulee olemaan vielä parempi.

Tim Kaine puhe noudatteli varmasti kampanjan laatimaa viestintäsuunnitelmaa. Ensin kiitettiin paikallisia todella suuresta aktiivisuudesta, sitten kerrattiin Hillary Clintonin menneisyys ja lopuksi moitittiin Donald Trumpia. Tilaisuudessa ei juurikaan korostunut se, mitä demokraatit tekisivät paremmin vaan keskiössä oli vastaehdokkaan moittiminen.

Kun Kaine siirtyi puhumaan Venäjän pyrkimyksistä vaikuttaa maan vaaleihin, tilanne sähköistyi.

Yleisön joukossa ollut nainen, josta ei tiennyt onko hän Trumpin kannattaja vai ei, alkoi huutamaan Clintonin tuoreimmasta sähköpostiskandaalista. Turvamiehet raahasivat naisen hyvin nopeasti ulos tilaisuudesta osa yleisöstä huuteli törkeyksiä perään.

Sähköpostijupakka on ainakin mediassa kääntänyt huomiota pois suoraan Hillary Clintonista ja keskittynyt seuraamaan FBI:n johtaja James Comeyn ja oikeusministeriön välistä kiistelyä siitä, onko Comey rikkonut toimivaltuuksiaan tuotuaan heppoisin todistein asioita julkisuuteen näin lähellä vaaleja. Monet kongressin demokraatit ovat kyseenalaistaneet FBI institutionaalisen puolueettomuuden Comeyn kantaessa republikaanien jäsenkirjaa.

Tällä hetekellä ainakin paikallisen median ja paikallisten kanssa käymien keskusteluiden perusteella sähköpostiskandaali ei tule muuttamaan vaalien lopputulosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Tällä hetekellä ainakin paikallisen median ja paikallisten kanssa käymien keskusteluiden perusteella sähköpostiskandaali ei tule muuttamaan vaalien lopputulosta."

Jep, vai ei muuta, on arvioitu jo julkisesti, että Hillary Clintonin tuomio saattaapi olla jopa 20 v. häkkiä. Ja blogistin mukaan ei muka vaikuta mihinkään?

Samassa sopassa voipi Loretta Lynch, Comey ym. lentää viroistaan korruption vuoksi.

Ja Bill voi myös päästä häkkiin.

Toimituksen poiminnat