Tulevaisuuden tekijä ja menneisyyden tutkija Päätoiminen tutkija ja osa-aikainen poliitikko

Poliittiset nimilistat eivät kuulu demokratiaan

  • Perussuomalaisten nimilista
    Perussuomalaisten nimilista

Yhdysvaltain presidentti Richard Nixonin erityisavustajat Charles Colson ja John Dean laativat vuonna 1971 listan presidentin "poliittisista vastustajista". Listalle päätyi niin amerikkalaisia poliitikkoja, liikemiehiä, näyttelijöitä, tutkijoita ja varsin paljon toimittajia. Richard Nixon halusi käyttää hallintonsa resursseja listalla olevien henkilöiden vaientamiseksi, koska he olivat hänen tunnettuja ja äänekkäitä vastustajiaan.

 

Tänään Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen julkisti nimilistan henkilöistä, jotka ovat kiihottaneet kansalaisia ja mediaa Perussuomalaisia vastaan. Listalta löytyy poliitikkoja, toimittajia ja tutkijoita. Yhteiskuntarauha on Putkosen mukaan vaarantunut näiden henkilöiden taholta.

 

Tällainen listaaminen tuntuu suorastaan vaaralliselta ja pelottavalta, millään puolueella ei demokraattisessa Suomessa pitäisi olla tarvetta tällaisille listoille. Tässä tapauksessa julkinen keskustelu Perussuomalaisten linjasta liittyen rasismiin ja monikulttuurisuuteen on olennainen osa vapaata keskustelua ja demokraattista yhteiskuntaa. Jokainen poliitikko ja puolue asettaa itsensä kohteeksi julkiselle arvostelulle. Jos haluaa olla politiikassa mukana, tämä täytyy vain kestää. Maahanmuutosta ja sen ongelmista pitää ja saa keskustella, mutta se ei voi tapahtua ihmisten leimaamisella heidän etnisyytensä, kielen tai uskonnon johdosta.

 

Richard Nixonin nimilistat ovat vain yksi esimerkki mihin tuollaiset listat ovat maailmanhistoriassa pahimmillaan johtaneet.

 

-----

 

Toinen hämmentävä tapaus Perussuomalaisten mediapelistä on kansanedustaja Olli Immosen tilapäinen ja vapaaehtoinen ero eduskuntaryhmästä. Tällaisella ratkaisulla Perussuomalaiset nokkelasti välttävät ottamasta kantaa koko tapaukseen ja välttävät Immosen rankaisemisen sekä irtiotin rasismista. Immonen saa uhriutua rauhassa ja Perussuomalaisten ei tarvitse ottaa riskiä äänestäjien menettämisestä kun heidän ei tarvitse tehdä asialle mitään. Olisin toivonut Perussuomalaisten itse erottaneen Olli Immosen eduskuntaryhmästä, jolloin heidän linjansa suhteessa rasismiin olisi tullut selkeästi esille. Nyt epäselvyys saa vain jatkua.

 

Tragikoomisuutta Perussuomalaisten lehdistötilaisuudessa tarjosi taustalla näkynyt mainoslause "saat mitä tilaat." Kuinkahan moni Perussuomalaisten äänestäjä on tilannut tällaisia linjauksia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kenellekähän tuo saat mitä tilaat on suunnattu. Tämä Zorro voisi jo astua esiin.
Tämä teksti Putkosen takana tuo mieleen koristereunaiset arabiankieliset lauseet takaseinällä kauheiden islamistifundamentalistien lukiessa bannojaan ja fatvojaan.

Käyttäjän HennaKupsala kuva
Henna Kupsala

"Tässä tapauksessa julkinen keskustelu Perussuomalaisten linjasta liittyen rasismiin ja monikulttuurisuuteen on olennainen osa vapaata keskustelua ja demokraattista yhteiskuntaa. Jokainen poliitikko ja puolue asettaa itsensä kohteeksi julkiselle arvostelulle. Jos haluaa olla politiikassa mukana, tämä täytyy vain kestää."

on ristiriidassa kirjoituksesi otsikon "Poliittiset nimilistat eivät kuulu demokratiaan" kanssa.

Eikö keskustelu muiden puolueiden edustajien linjasta liittyen Perussuomalaisiin ole olennainen osa vapaata keskustelua ja demokraattista yhteiskuntaa? Käsittääkseni hekin kuuluvat mainitsemaasi joukkoon "Jokainen poliitikko".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Putkosen listalla oli muitakin kuin poliitikkoja. Eikä listojen julkaisu ole samaa kuin keskustelu.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Persujen tekemät lista eivät kuulu demokratiaan. Muiden tekemät kuuluvat. Tästähän tässä kyse.
Listoja on tehty aikaisemminkin vaikka kuinka kuinka paljon, eikä niitä ole aikaisemmin pidetty mitenkään epäilyttävinä.
On listattu ydinvoiman kannattajia, ilmastonmuutosta epäileviä, tasa-arvoista avioliitolakia vastustavia, persujen "halla-aholaisia" jne. jne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta niitä listoja ei ole julkistettu puoluetoimiston virallisessa julkistamistilaisuudessa. Todellakaan ei ole. Älä yritä!

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Tässä koetetaan vain taas luoda vastakkainasettelun ilmapiiriä joka on perussuomalaisten lopullinen taktiikka äänestäjien säilyttämiseksi. Väitetään muiden vainoavan sinua, vedotaan johonkin salamyhkäiseen listaan jota he pitävät; on parempi pysyä psn riveissä tai sinut lynkataan. Keksitään väkisin suoraan henkilöön kohdistuva uhkakuva, silloin on myös helpompi niellä muihin kohdistuva väkivalta tulevaisuudessa.

Ensin annettiin "sorretuille" ääni .

Sitten pohjustettiin "älykköjä" toisinajattelijoista.

Tämä on kuin suoraan Venäjän Georgian operaatioista. Maanpuolustuskorkeakoulun tutkimuksista voi lukea lisää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen Vastaus kommenttiin #8

Listalla me ollaan jo kaikki täältäkin.

Jaakko Häkkinen

"Tässä tapauksessa julkinen keskustelu Perussuomalaisten linjasta liittyen rasismiin ja monikulttuurisuuteen on olennainen osa vapaata keskustelua ja demokraattista yhteiskuntaa."
-- Todelliseen rasismiin puuttuminen on kuitenkin ihan eri asia kuin natsiksi haukkuminen ilman mitään perusteita. Sellaiseen syyllistyneet joutavat hävetä.

Toimituksen poiminnat